Koninginnen

Introductie

Iedereen heeft het (en terecht) over de plastieken zakjes. Wel, tijdens het maken van het kleed van deze koningin heb ik toch ook een paar interessante dingen ontdekt. Eigenlijk zou het uitdelen van deze dingen ook moeten afgebouwd worden. Of toch tenminste er minder van gebruiken. Of ze kleiner maken. Spijtig genoeg zijn er heel wat bomen gesneuveld … Het goede nieuws is dat de meeste onderdelen van de kleedjes allemaal hergebruikt kunnen worden.

Het Project

Zoals jullie ondertussen zullen gemerkt hebben, heb ik nog twee andere projecten lopen: “Godinnen” en “Renaissancinnen“. Wel, ook dit project sluit zich aan bij de “…innen”. Namelijk koninginnen. Afvalkoninginnen weliswaar. Al moet ik toegeven dat de Engelse titel toch beter bekt: “Trash Queen”.

Hier schitteren de vrouwen, koninginnen dus in een kleedje van … afval. Voor alle duidelijkheid, het is “propere” afval die in de meeste gevallen gerecycleerd kan worden. De bedoeling is om de kijker te laten zoeken waaruit het kleed gemaakt is. De kleuren en een paar onderdelen van het kleed keren ook terug in de haartooi en de schmink aangebracht door de MUA.

Foto 1 Betty

Voor meer info ivm de foto, klik op de foto.