Renaissancinnen

Introductie

Ik hou van Italië en meer bepaald van Toscane vanwege zijn ongekende en natuurlijke schoonheid. En toeval of niet, ik hou eveneens van de Renaissance.

“Het Franse woord renaissance betekent wedergeboorte. Het Italiaanse equivalent hiervan is rinascita, een begrip dat Giorgio Vasari in een voorwoord op zijn Vite  gebruikt, waarmee hij een wederopbloei van de cultuur van de klassieke oudheid bedoelt. Volgens hem is deze wedergeboorte (van de schilderkunst) te situeren in het Toscane van omstreeks 1300, met name in het werk van Cimabue en vooral Giotto.”  Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Renaissance

Het Project

De Renaissance is een ode aan de vernieuwing en de schoonheid en dat zie je ook in de schilderijen van die tijd. En laat het nu juist die schilderijen zijn die ik gebruikt heb voor de foto’s die volgen. Verschillende schilders wilden de schoonheid van de vrouw vastleggen ONGEACHT haar vorm en/of leeftijd. En dat wil ik bij deze ook doen. Ik heb reeds een reeks “Godinnen” onlangs is een reeks “Koninginnen” gestart en nu is de reeks “Renaissancinnen” begonnen. Met andere woorden het is een ode aan de vrouw geïnspireerd door de Renaissance. EN met een knipoog. Zie jij ook waar de knipoog zit?

Voor de foto’s doe ik beroep op vrouwen; negen op de tien zijn geen professioneel model! Geïnteresseerd?

Foto 1 Hilde

Voor deze foto heb ik mij laten inspireren door “Donna allo specchio” van Titiaan. https://nl.wikipedia.org/wiki/Flora_(Titiaan)

Voor meer info ivm de foto, klik op de foto.