Guest shoots

Wanneer je dezer dagen bijvoorbeeld een fashion shoot wilt doen moet je rekening houden met de beschikbaarheid van de studio, van de mua en van het model. Wanneer je dan nog eens kleren huurt, dan moeten die op de dag van de shoot ook nog eens vrij zijn en op de een of andere manier tot in de studio geraken! En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prijs van zo’n shoot.

Het principe van de guest shoot is als volgt: ik organiseer een shoot (rond een bepaald thema) in mijn studio. Het is ook zo dat ik af en toe wel eens op verplaatsing ga en dan zelf een lokatie huur. Vervolgens kondig ik de shoot aan en kan één gastfotograaf (uitzonderlijk twee) zich inschrijven. Tesamen beslissen we dan hoe we de shoot aanpakken en uitvoeren (met mua of niet, huren we kleren voor het model of niet, speciale haartooi of niet en dergelijke meer). ALLES gebeurt in overleg; ook tijdens de shoot zelf beslissen we samen over de belichting.

Een ander voordeel is dat de opgelopen kosten gedeeld kunnen worden. Een shoot met een professioneel model en een mua kan gemakkelijk tot enkele honderden Euro oplopen. Dit betekent dan ook dat een shoot die je soms alleen niet kunt bekostigen plots wel mogelijk wordt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s