Natuurfotograaf

Ik ken verschillende personen die ooit graag zouden willen leven van hun foto’s. En het zal waarschijnlijk bij “ooit” blijven. Artikel na artikel lees je hoe verschrikkelijk moeilijk het geworden is om nog deftig te kunnen leven van natuurfoto’s, van reportagefoto’s, van landschapsfoto’s, van portretten, …. Af en toe een foto verkopen kan nog maar er full-time van leven is iets totaal anders.

“Today, I really believe the only way to start out in nature photography as a profession is to begin with a decent day job, good investments, or by marrying rich. Amass enough money to sustain your photo interest until you can come up with a variety of UNIQUE images (at least 500 to 1,000), or score once with a great portrait of a Big Foot, Sasquatch or Yeti.”

Zelfs huwelijksfotografie is bedreigd want nonkel Frans heeft juist een nieuwe camera gekocht en hij zal wel de foto’s nemen van het bruidspaar. Hetzelfde voor de communiefoto’s. En de foto’s van bedrijfsfeestjes. En van evenementen. En, en, en ….

Ook onderstaand artikel legt uit hoe het komt dat het zo verschrikkelijk moeilijk is om door te breken. Soms is een van de redenen de kostprijs van het materiaal. Een andere is het gebrek aan kennis van de sector of gebrek aan connecties.

http://www.photosafaris.com/blog/2009/how-do-nature-photographers-retire-with-a-million-dollarsby-joe-van-os/#more-781

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.