Doode Bemde

 

Ik ben dit weekend nog maar eens naar de Doode Bemde geweest. Voor diegenen die dit gebied nog niet kennen, hier kun je extra informatie vinden over dit mooi en gevarieerd natuurgebied:

http://www.natuurpunthaacht.be/downloads/Natuurbeheer%20-%20excursieverslag%20Doode%20Bemde.pdf

http://www.vlaamsbrabant.be/binaries/wandelparels-huldenberg-doode-bemde_tcm5-27514.pdf

http://www.natuurpunt.be/natuurgebied-doode-bemde_285.aspx

http://www.achterdoechelen.be/127_4.htm

http://home.scarlet.be/vanautgaerden/doodebemde.html

clip_image002_2

Er is werkelijk voor elk wat wils: als natuurfotograaf ben ik wel tamelijk vroeg ter plaatse. Dezer dagen is dat zo rond zes uur want een half uurtje later komt de zon op en die doet toch van die prachtige dingen met haar eerste stralen. Tegenwoordig ben ik in een “vogel-stemming” en probeer ik deze diertjes dan ook vast te leggen. Hmmm, niet gemakkelijk: ofwel zijn ze te ver weg, ofwel te dicht, ofwel is er niet genoeg licht ofwel veel te veel en ga zo maar door. De kijkhutten? Wel, het woord zegt het zelf, het zijn hutten om te kijken en geen “fotografeerhutten”. In veel gevallen zijn de openingen te klein voor de te gebruiken lenzen of de afstanden zijn te groot om van de vogels in kwestie een deftige foto te maken.

clip_image003_2

De oplossing? Heel creatief zijn en veel improviseren. Een “taktiek” die (voorlopig) werkt is ergens “kamperen” onder een boom en dan maar afwachten totdat die vogels in uw buurt komen met uw fototoestel steeds in aanslag. Bij de eerste beweging of klik is uw onderwerp gaan vliegen natuurlijk. Iedere keer opnieuw ontdek wat een fantastische deugd geduld is!

clip_image004_2

Ook de makrofotograaf zal hier zeker aan haar/zijn trekken komen. Breng wel veel plastieken kleren mee want het is nogal vochtig en zeker ’s morgens vroeg. Goede schoenen of plastieken botten komen ook altijd van pas. Het is niet het ideaal schoeisel om veel kilometers af te leggen maar dat doen fotografen toch nooit.

clip_image005_2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.