Neem een foto met uw mouw

Binnenkort gaat u zich niet meer afvragen welk fototoestel en bijhorende lenzen u moet meenemen maar welk kledingstuk. Nu ja “binnenkort”.

Professor Yoel Fink van het “Department of Materials Science and Engineering” (DMSE) bij MIT heeft gezegd dat men snel vooruitgang maakt in verband met de ontwikkeling van licht detecterende vezels. Hij beweert dat de stof “can collect images just like a camera but without a lens”. De technische uitleg gaat als volgt: “The new fibers, less than a millimeter in diameter, are composed of layers of light-detecting materials nested one within another. Those layers include two rings of a semiconductor material that are light sensitive, each ring only 100 billionths of a meter across. Four metal electrodes contact each of the rings, extending along the length of the fiber, for a total of eight. Each semiconductor ring with its attached electrodes is in turn encased in rings of a polymer insulator that separate it from its neighbor.”

Voor meer uitleg kunt u altijd hier terecht:

http://web.mit.edu/newsoffice/2009/flexible-0708.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.