Facing Brussels

In mijn favoriete krant wordt deze tentoonstelling omschreven als ” … elf Belgische fotografen de ongekende verscheidenheid van de hoofdstad in beeld.” In de folder van de tentoonstelling hebben ze het over “Elf Vlaamse en Franstalige fotografen brachten dat elk op hun manier in beeld …”.

Eigenlijk hebben ze het hier over een fotografencollectief dat naar de naam “Nadaar” luistert. De elf fotografen die deel uitmaken van het collectief zijn: Eric De Mildt, Tim Dirven, Nick Hannes, Jan Locus, Dieter Telemens, Loic Delvaulx, Marine Dricot, Philippe Herbet, Jimmy Kets, Wim Knapen en Alain Schroeder.

De tentoonstelling toont echt de vele gezichten en kleuren van de hoofdstad. Het is precies alsof ze alle elf op zoek zijn gegaan naar de kleine kantjes van de hoofdstad. Super vrolijke foto’s zitten er niet echt tussen en de teksten van Catherine Vuylsteke zijn snoeihard. Al bij al zeker de poeite waard om eens een kijkje te gaan nemen. De ingang is gratis en nog te bezichtigen tot twaalf september in het Belvuemuseum op het Paleizenplein.

Ik heb ook het boekje gekocht met de foto’s en de teksten. Waarom dat nu absoluut roze letters moesten zijn op een roze achtergrond is mij nog altijd een raadsel.

http://www.belvue.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.