Winnaar Hasselblad Foundation

De Hasselblad Foundation heeft een winnaar gekozen: Walid Raad. Hij mag voortaan zeggen dat hij de ‘2011 Hasselblad Foundation International Award in Photography’ gewonnen heeft. Hij krijgt daarvoor ongeveer $150.000, een diploma; een gouden medaille en mag zijn werk tentoonstellen in het Hasselblad Center in het Gothenburg Museum of Art in Zweden.

‘In order to document and investigate Lebanon’s contemporary history, Raad developed innovative methods of approaching the imagery of war and the way political and social conflict can be explored in art. Through Raad’s work we are able to question the traditional iconography of war photography and speculate productively on visuality, memory and violence.’

http://www.hasselbladfoundation.org/the-2011-award-winner/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.