Hallerbos

Ik ben op 10 en 16 april nog eens een wandelingetje gaan doen in het Hallerbos. Het was echt wel de moeite. Spijtig genoeg heb ik mijn plaatsje van vorig jaar niet terug gevonden. Aan de andere kant heb ik dit jaar wel macrofoto’s genomen.

Vroeger kon je echt in de purperen velden wandelen zodat je bijna ‘verdween’ in het kleurenveld. Die paden zijn nu gesloten en tijdens de bloei mogen we die niet meer betreden. Reden: de mensen gaan in de bloemen liggen en op de bloemen lopen om toch maar een originele foto te kunnen maken. En dit is geen verzinsel. Ook dit jaar heb ik weer fotografen gezien die op een pad stonden van anderhalve meter breed maar die het toch nodig vonden om hun fotozak OP de bloemen te plaatsen! Anderen respecteren het verbod niet en gaan toch op die afgesloten paden.

Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat de borden enkel en alleen in het Nederlands zijn. Als je nu weet dat mensen van over gans Europa naar België komen om dit natuurspektakel te fotograferen … Misschien is het nu wel echt tijd om de politiek eventjes te vergeten en op de allereerste plaats aan de natuur te denken en te zorgen voor pictogrammen en/of teksten in tenminste vier talen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.