Fotografen oppassen op Facebook

Eerst en vooral denk tweemaal na of en zeker welke foto’s je op Facebook plaatst. Hou de resolutie zo klein mogelijk. Eigenlijk geldt dit voor alle foto’s die je op internet publiceert. Vervolgens is er de problematiek rond eigendomsrecht en copyright. Dat laatste komt nog maar eens op een pijnlijke manier aan bod en nog maar eens bij Facebook.

‘The real danger about all of this is in the notification that by disabling my account they will not return my pictures. Most of my pictures are under copyright protection and have water marks, but not all. This is a very dangerous situation I have been put in, because my art work, the images that I show and sell, are all limited editions and they are sitting on the Facebook server.

So users BEWARE! I would not recommend putting important pictures on Facebook. Instead have it linked to a site you can control.’

http://blog.nyip.com/main/2011/3/7/are-your-photos-safe-on-facebook.html?code=D280

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.