Reclamefoto’s maken

Ook in dit artikel staan straffe uitspraken. Dat bewijst nog maar eens dat elke vorm van fotografie haar eigen kronkels, geheimpjes en manier van werken heeft. Deze keer gaat het over de waarschijnlijk creatiefste fotografen onder ons: zij die reclamefoto’s maken.

‘The next time you see an ad and think “hey, anyone could have shot that”, keep in mind that the skills needed to generate a successful ad image are only 10% photographic. The rest? Client interaction, on-set conduct, conference call etiquette, budget finagling, crew management, general problem solving, the care and feeding of buzzwords and jargon — and knowing when to go with the flow versus when to make suggestions that might nudge the project out of the everyday and towards something more transcendent (insofar as that word applies to advertising, which is perhaps a topic for another day).’

http://www.derekshapton.com/planet_shapton/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.