Fox Talbot en zijn archief blijven in het V.K.

Richard Ovenden, onderdirecteur van de ‘Oxford Bodleian Library’ beweert dat Fox Talbot de uitvinder was van het negatief en dat zijn proces heeft geleid tot de ontwikkeling van de moderne fotografie op film. Het is om die reden dat er £ 2,2 miljoen geboden werd om het archief niet naar het buitenland te laten vertrekken.

‘In 1839, a country gentleman stood up to address the Royal Society about some experiments he’d been conducting at home in Wiltshire – and ended up capturing the world. William Henry Fox Talbot, an amateur scientist who had been pottering about with lenses, wooden boxes made by his carpenter, and chemicals had found a way to capture and fix photographic images on paper.’

http://www.guardian.co.uk/artanddesign/2012/dec/09/bodleian-library-bid-fox-talbot-archive?fb=optOut

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.