Andreas H. Bitesnich

Een paar weken terug ben ik naar de tentoonstelling geweest van het werk van Andreas H. Bitesnich. Ik heb daar werk gezien dat ik helemaal niet verwacht had. De foto’s die ik ken, zijn die van vrouwelijk schoon. De foto’s die ophangen, hebben totaal niets te maken met vrouwen.

De foto’s zijn zwart/wit, van verschillende formaten en gemaakt met allerlei toestellen. Iets totaal nieuws en anders dan het vertrouwde. Waarom hij dit gedaan heeft? Gewoon omdat hij er zin in had. Voor een keer geen verfijnde studiofoto’s of opdrachten met al hun beperkingen. Hij heeft gewoon gedaan wat hij wou, waar, hoe en wanneer hij wou.

Tevens heeft hij een boek gepubliceerd in de reeks ‘Deeper Shades’. Voor het ogenblik zijn er twee (‘New York’ en ‘Tokio’) en er volgen er nog. De oplage is beperkt tot 960 exemplaren, het boek telt een kleine honderd pagina’s, heeft een harde kaft, één blad met tekst en voor de rest foto’s.

Indien zwart/wit uw ding is, ga dan zeker een kijkje nemen. En zelfs indien het uw ding niet is, dan nog is het de moeite.

http://www.eyeloco.eu/nl/

andreas

andreasjohan

bennyjohan

De foto’s zijn van een bedenkelijke ‘kwaliteit’ maar ze zijn dan ook genomen met een gsm …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.