Freelancers in Nederland

Onderstaand rapport is een beschrijving van de toestand van de freelancers (journalisten, schrijvers en fotografen) in Nederland. Echt rooskleurig ziet die er niet uit. Een beetje zoals in België veronderstel ik: dalende prijzen, moordende concurrentie, kortom steeds meer voor steeds minder.

“De tarieven zijn bijna zonder uitzondering gedaald, zeker als we op inflatie corrigeren. Als we 2003 op 100 stellen is het uurtarief in 2013 nog maar 82. Stellen we 2008 op 100 dan blijft het uurtarief in 2013 steken op 88. Bij de betaling per foto is de daling nog scherper: van 100 in 2008 naar 61 in 2013.”

Klik om toegang te krijgen tot 2013_11_26_Rapportage_Freelancers_DEFINITIEF.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.