Photo

Photo

Photo is een tijdschrift dat in Frankrijk uitgegeven wordt en maandelijks verschijnt. Er is een goede reden waarom ik dit tijdschrift als eerste wil bespreken: hier worden geen foto’s en/of fotografen gecensureerd. Althans toch niet bij mijn weten; ik heb nog nooit een artikel gelezen of een verslag gehoord waarbij dit tijdschrift beschuldigd werd van iets of iemand te censureren. Integendeel.

Het blad begint gewoonlijk met de actualiteit op het gebied van fotografie: nieuwe tentoonstellingen, finalisten van wedstrijden en prijzen, nieuws over de grote fotgrafen, nieuws van en over de grote foto-evenementen, aankondigingen van allerlei aard en dergelijke meer.

Vervolgens is er een sectie over de nieuwste fotoboeken; het zijn niet altijd de goedkoopste en populairste boeken die besproken worden. Af en toe worden er ook een paar bladzijden volgeschreven voor de verzamelaars (en in dezelde categorie vinden we ook de investeerders) van kunstwerken. Tegenwoordig bekijken ze ook al eens een blog van een al dan niet opkomend talent.

Natuurlijk zijn er de pagina’s met reclame waaronder ook reclame voor hun eigen wedstrijd die eens per jaar georganiseerd wordt.

Dan volgen verschillende pagina’s gevuld met foto’s over de actualiteit en bij het schrijven van deze lijnen gaat het vooral over Egypte. Over de fotograaf David Drebin worden zo maar eventjes twaalf pagina’s gevuld. ‘Le droit à la lumière’ van Cyril Crépin bestaat uit schokkende en soms weerzinwekkende foto’s. En toch is het lovenswaardig en bijzonder moedig wat deze mensen gedaan hebben: poseren ondanks hun ongeval, ziekte of actie. Meestal verstoppen ze zich (zelfs voor hun eigen familie) en komen ze zelden buiten. Deze keer hebben ze al hun moed bijeen geraapt en hebben ze het ‘aangedurfd’ om voor de camera van Crépin te staan.

Het volgend onderdeel is gevuld met nieuws over de galerijen en een interview van Marc da Cunha Lopes. Vervolgens kunne we een bloedmooie vrouw bewonderen, die … een man blijkt te zijn en naar de naam ‘Andrej Pejic’ luistert. De persoon heeft voor heel wat ophef gezorgd tijdens de ‘Fashion Week’ in Parijs. Dan komt de fotograaf Ahmet Ertug aan bod die het heeft voor operahuizen en gans Europa afgeschuimd heeft naar deze muziektempels. Mick Jagger en Mark Seliger krijgen gedurende acht pagina’s de aandacht. Het tijdschrift wordt afgesloten met foto’s over de actualiteit en deze keer is het onderwerp Tunesië.

Dan zijn er nog enkele pagina’s over de laatste nieuwe snufjes, camera’s, een par tips om betere foto’s te maken en enkele besprekingen van foto’s die door de lezers ingestuurd zijn.

Zoals je merkt gaat dit tijdschrift vooral over de actualiteit. Hier zijn nooit uitgebreide tests van camera’s en/of lenzen en zal nooit uitgelegd worden wat  RAW, HDR of ETTL is. Daarvoor zijn er andere tijdschriften.

Voor meer details: http://www.photo.fr/kiosque/PHOTO-477.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.