Roger Ballen in het museum Dr. Guislain

Indien je een beetje depri bent, dan kun je het bezoek aan deze tentoonstelling (Reiziger in de psyche) best even uitstellen. Het zijn voornamelijk zwart-wit foto’s van mensen die om de een of andere reden in de marge van de maatschappij leven of terecht gekomen zijn. De omgeving van de tentoonstelling is schitterend en op zich al de verplaatsing waard. Indien je gaat, bezoek dan zeker ook het museum zelf in het hoofdgebouw.

Dat Roger Ballen in de fotografie zou belanden was bijna een evidentie: mama werkte als assistente van André Kertész en Henri Cartier-Bresson bij Magnum. Natuurlijk hebben die dan ook zijn werk beïnvloed. Het is wel een man die niet rap zijn gewoontes verandert: hij werkt met een Rolleiflex, in zwart-wit en vierkant formaat. In Gent hangen een zeventigtal foto’s.

“Het Museum Dr. Guislain toont het uitzonderlijke oeuvre van de in Zuid-Afrika wonende fotograaf Roger Ballen New York, 1950 met een selectie uit zijn veertigjarige oeuvre. Ballen is wereldberoemd geworden met zijn portretten van gemarginaliseerde blanken in Zuid-Afrika in volle apartheidsperiode.”

http://www.museumdrguislain.be/nl/agenda/tentoonstellingen/385-roger-ballen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.