Photokina 2018

Na een pause van vier jaren, ben ik nog eens naar Photokina geweest. Eigenlijk best wel een toffe uitstap: een kleine drie uur om er te geraken met de wagen. Neen, niet vliegen en dus ook geen metaaldetectoren waar bagage door moet, geen aftasting, geen extra identiteitscontroles en geen gedoe met een handmetaaldetector.

Aangekomen in Keulen, parkeren we de auto op een honderdtal meter van het hotel en vertrekken we naar het hotel. Aangekomen aan de Rudolphplatz, vallen er onmiddellijk twee dingen op:

  • Schutters op het dak met serieus speelgoed
  • Geen verkeer en dus ook geen tram rond het hotel

De dag voordien hebben we een e-mail ontvangen van het hotel waarin ze vroegen om de geboortedata van iedereen die er logeert, door te sturen. Er zijn speciale veiligheidsmaatregelen omdat Erdogan er logeert. Erdogan, je weet wel die *********** ********** *** Turkije ********* ******** ** ****** ***** **** ******  ***********  ******* ***** *********  ****  *********** ******* **** ******* ****** ******** ********** ********.

(Ik heb alles laten nalezen en dat was het resultaat: bepaalde dingen werden gecensureerd maar dit maal voor mijn eigen veiligheid want ******* ** ****** ****** **** ******* ****** ****** ******* *******.)

Op Photokina zelf was dit te zien:

Vrije vertaling:
“28.9.2018 Hoofdredacteur van de internetportaal Aurupa Postasi, die een T-shirt droeg met daarop “Persvrijheid voor journalisten in Turkije” werd uit de Bondskanselarij verwijderd.”

Van bij onze aankomst op die Rudolphplatz tot aan Photokina was het een continu aanrijden van politiewagens in alle formaten. Toen we ’s namiddags wilden inchecken en vroegen aan een van die Polizisten (om maar ******* niet te gebruiken want zo gedroegen ze zich wel) of we door mochten, was het antwoord het o zo gekende “NEIN”. Ga een toerke doen en kom binnen twee uren terug was het voorstel. Dan maar het hotel gecontacteerd die ons aanbeval om langs de Lindenstrasse te gaan.

Daar aangekomen werden we ook hier verwelkomd met een heel duidelijke … NEIN. Ondanks dat, hebben we voor de tweede keer uitgelegd wat we kwamen doen en dat we moe waren (zes uren Photokina zorgen dat je je voeten en onderrug niet meer voelt) en graag zouden inchecken en wat rusten.

Uiteindelijk is er dan een van die agenten gaan vragen wat er moest gebeuren met ons. Onder politiebegeleiding alsof we de meest gezochte criminelen van Duitsland waren, mochten we dan naar de … metaaldetectoren, moesten we onze identiteitskaart afgeven, werden we gefouilleerd en dan nog eens gecontroleerd met een handmetaaldetector.

En Photokina zelf dan? Wel het is de helft kleiner dan de laatste keer. Ik ben de zaterdag geweest wat betekent dat er enorm veel volk was. Overal moest je (in lange) rijen aanschuiven. Natuurlijk waren er nieuwigheden maar ik heb niets revolutionairs gezien. Ik wou antwoorden op twee vragen: komt er binnenkort een nieuwe reeks printers uit (antwoord is neen) en zijn er lenzen voor mijn iPhone (antwoord is ja)?

Op Photokina zelf had je Sirui en Kase die allebei een breedhoeklens, een portretlens, een macrolens en een telelens of een fisheye aan. De prijzen zijn heel verschillend! Het was wel vreemd dat op de beurs de persoon op de stand van Sirui zei dat de set nog niet beschikbaar terwijl wij die al gezien hebben op een website. En dan is er nog een derde speler: shopmoment. Ik zou willen weten waarom de ene set tegen de 600 Euro kost, een andere 400 Euro en de derde 200 Euro.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.