David Burdeny – Shorelines

Dit weekend ben ik naar de tentoonstelling “Shorelines” geweest van David Burdeny die nog loopt tot 26 mei in de “Young Gallery” in Brussel juist achter het “Konrad Hotel”.

De foto’s zijn van een zelden geziene puurheid en perfectie. Zoals met waarschijnlijk alle foto’s (en kunstwerken in het algemeen) ziet men ze graag of niet. Persoonlijk hou ik heel veel van wat ik te zien heb gekregen in de gallerij. De meesterwerken stralen sereniteit en rust uit. Voor de meer geavanceerde uitleg verwijs ik graag naar de website van de fotograaf zelf waar het volgende te lezen staat:

“Exposed onto large format black and white film under the soft light of dusk and dawn, the shutter is held open for several minutes at a time, recording the ocean and sky as it continuously repositions itself on the negative, a process both dependent and vulnerable to chance. The resultant image is an accretion of past and present. Each moment is layered over the moment immediately preceding it a single image that embodies the weight of cumulative time and unending metamorphosis. ”

Voilà, dat weten we nu ook weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.