Workshop bij Hotz

Vandaag heb ik een dag vakantie moeten nemen en €75 neertellen voor de workshop “Stilleven en Portret” op poten gezet door de toffe bende mannen van Hotz. De sterren waren echter twee vrouwen: iemand van “Broncolor” die naar de naam “Nadia Winzenried” luistert en het model met de mooie naam “Vincianne”. Misschien moet ik eerder mooi model met de naam “Vincianne” zeggen. (We zijn nu verschillende maanden later en nog steeds heb ik de beloofde foto’s niet ontvangen.)

In elk geval, de dag vakantie en het bijhorend zeer redelijk bedrag voor een workshop van een volledige dag, waren zeker de moeite waard. Deze workshop is een echte aanrader. U moet natuurlijk weten dat enkel gewerkt wordt met de apparatuur die “Hotz” verkoopt en dat zijn onder andere: Broncolor, Visatec, Foba, Ilford en Epson. Het is ook duidelijk dat iemand die “alles” weet over licht en belichting, hier hoogstwaarschijnlijk haar/zijn tijd zal verliezen.

De dag begon met de gebruikelijke marketing blabla over Broncolor. De dame hield het heel kort. Daarna volgde uitleg over de soorten licht en de belichting. Dan volgde de eerste oefening: een logo op wit papier fotograferen op een witte achtergrond. Vervolgens heeft ze een foto genomen van een glas dat door de lucht vliegt, een zwevend potje, een stoel met reflectie om te eindigen met portretten.

In het tweede gedeelte, portretten, werd gewerkt met een ringflits, softboxen, reflectors, picolight, en de “Para”. Deze laatste is een combinatie van ringflitser en paraplu. Deze die vandaag gebruikt werd had een diameter van meer dan twee meter ….

In zowat alle gevallen begint ze met een lichtbron en wordt dan, alnaargelang het gewenste resultaat, een of meerdere lichtbronnen toegevoegd. Ook hier hebben we gezien dat reflectiepanelen (lees “isomopanelen”) enorm belangrijk zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.