MNAF

Museo Nazionale Alinari Della Fotografia

Sinds 28 oktober 2007, heeft Firenze of Florence er een museum bij. En wel een over de fotografie. Dus, tijdens mijn laatste citytrip, heb ik het museum een bezoekje gebracht. Om te beginnen is het gebouw de naam “museum” waardig. Het is niet zoals andere “musea” waar hoop en al enkele tientallen stukken hangen.

Er zijn zeven grote secties:

1. Het ontstaan van de fotografie (1839-1860) 2. De gouden jaren van de fotografie (1860-1920) 3. De komst van de avant-garde (1920-2000) 4. Dia’s en negatieven 5. Het fotoalbum 6. Stap per stap: camera’s van 1839 tothet nieuwe millenium 7. In en rond fotografie

Een ander interessant initiatief, zijn de tactiele foto’s. Met andere woorden er hangt een foto en die wordt dan tot in het kleinste detail in reliëf nagemaakt. Op die manier kunnen slechtzienden en blinden eveneens genieten van de meesterwerken. U vindt enkele voorbeelden hier: http://www.alinarifondazione.it/eng/m_tattile/m_tattile.html.

In het winkeltje is het mogelijk om zich enkele mooie fotoboeken aan te schaffen. Spijtig genoeg zijn er heel veel die enkel in het Italiaans te verkrijgen zijn. Ook de catalogus (http://bookshop.alinari.it/dettaglio.php?language=EN&tipo=storia_fotografia&id=380) is de moeite waard, al was het maar om de beknopte geschiedenis van de fotografie.

Indien u ooit eens naar Firenze gaat, dit museum zeker niet links laten liggen. Het is de verplaatsing waard. Voor meer informatie in verband met het museum kunt u altijd op onderstaand link terecht. http://www.alinarifondazione.it/eng/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.