Daar gaan we weer

De freelance fotograaf Zoriah was embedded in Irak en kon volop foto’s maken over de oorlog. Inderdaad, “kon” want hij is niet langer embedded en bijgevolg zijn bescherming kwijt. En wat heeft hij misdaan om die bescherming te verliezen? Enkel zijn werk: foto’s nemen van de oorlog en vervolgens publiceren (op zijn website).

Eigenlijk heeft hij foto’s genomen van de realiteit van de oorlog. Zolang hij foto’s nam van soldaten die snoepjes uitdeelden aan de bevolking was alles pijs en vree. Het is pas wanneer het bloed en de lijken te zien waren dat de liefde en de bijhorende bescherming opgezegd werden. Zo zou de fotograaf een foto gepubliceerd hebben van een overleden Amerikaanse soldaat nog voor de familie op de hoogte was van het overlijden, zou hij informatie door middel van zijn foto’s vrijgegeven hebben, enz. Kortom, men was op zoek naar een stok en … natuurlijk ook gevonden. En dus einde van de missie, einde van de embedding en ticket terug naar het vaderland.

Oordeel zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.