Mark Lagrange

Marc Lagrange heeft weer eens foto’s genomen en heeft het heel goed  idee gehad om ze met ons te delen. Er zitten zoals gewoonlijk enkele  prachtstukken tussen. Indien we het stukje film mogen geloven, dat u op  onderstaande website ook kunt bekijken, dan moet de shoot zelf heel  plezant geweest zijn. Zeker voor de twee mannen die in de foto’s  voorkomen.

De titel van de tentoonstelling is “And Then God Created … Women”.  En mannen die bepaalde dingen niet thuis en andere niet in hun broek  kunnen houden. Volgens het artikel in “De Morgen” had het blijkbaar even  goed “J’accuse” kunnen zijn. Misschien was deze laatste titel passender  en actueler geweest. Maar goed, het gaat hier niet om de titel maar om  de foto’s.

Persoonlijk ben ik niet heel goed thuis in de katholieke graden  (bisschop, paus, kardinaal, …) maar volgens dat geloof zijn het in  elke geval allemaal vertegenwoordigers van God. De ene al wat meer dan  de andere. Bijgevolg weet ik ook niet welke van die heren welk soort  hoofddeksel of kleed draagt en wat hun verantwoordelijkheden zijn.

Feit is wel dat ze, althans volgens hun eigen geloof, serieus aan het  zondigen zijn en het sterke geslacht behandelen als matten en/of  tweederangsburgers. Na al die eeuwen zijn ze nog altijd niet geëvolueerd  en hebben ze nog altijd niets geleerd. Op een van de foto’s is een  priester denk ik, te zien met aan zijn hand een … bruid. Ja, nog zo  iets dat niet mag van Rome.

Voor zover ie bestaat is “And Then God Created … Women” het beste  wat ie ooit gedaan heeft. En die creaties heeft Marc Lagrange prachtig  in beeld gebracht.

Mijn persoonlijke, favoriete foto is die waarbij we een vrouw zien  met een van die puntige hoofddeksels op. Wie zei er ook weer “less is  more”? De absolute eenvoud, die pose en die blik zijn gewoon perfect.

Ik weet dat u al (of toch de meeste) foto’s op internet of in een  tijdschrift te zien krijgt maar ga aub eens naar de galerij om het echte  ding te zien. Niets kan een “foto in ’t echt” vervangen! Laat mij aub  eens weten wat er door je heen gaat wanneer je dicht genoeg voor mijn  favoriete foto staat … .Fantastische reeks en heel pertinente en actuele aanklacht.

http://www.absoluteartgallery.com/NL/Lagrange/Lagrange.htm

Absolute Art Gallery Knokke Kustlaan 285 8300 Knokke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.