Russell James

Russell James was in het land en dat zul je geweten hebben. De in Australië geboren man met de lange haren is een van de beste mode/beauty/celebrity/glamourfotografen. Een ander kenmerk is blijkbaar dat deze mens niet graag schoenen draagt. En ook op deze vernissage liep hij rond op slippers. De tentoonstelling zelf heeft de titel ‘On the beach’ meegekregen en het zijn de mensen van de ‘Young Gallery’ die deze tentoonstelling op poten gezet hebben. Natuurlijk was de vernissage … aan de kust en meer bepaald in hun galerij in Knokke.

I68G9765

De foto’s van Russell James zijn gewoon prachtig, waarbij hij gebruik maakt van natuurlijk licht in combinatie met de mooiste levende wezens op aarde: vrouwen. En vaak aan de mooie stranden van zijn geboorteland. Hij werkt regelmatig voor tijdschriften en sommige van zijn werken werden gepubliceerd in onder andere Vogue, Elle, Marie Claire, W, Photo, GQ en Sports Illustrated om er maar een paar te noemen. Hij heeft ook foto’s gemaakt voor reclamecampagnes van merken zoals: Victoria’s Secret, Evian, Rolex en Revlon.

In de galerij hangen enkele van zijn mooiste werken (met rode bolletjes). Zowat alle foto’s zijn een streling voor het oog en af en toe doen de foto’s een mens wegdromen. Tijdens het gesprekje dat ik had met hem legde ik uit dat ‘mijn ding’ natuurfotografie was en meer bepaald landschapsfotografie. Ik heb in het verleden met verschillende landschapsfotografen gesproken evenals galerijhouders en uit al die gesprekken is gebleken dat het zeer, zeer moeilijk is om te leven van landschapsfoto’s. Russell James heeft mij de raad gegeven om een vrouw in mijn landschappen te plaatsen … (‘dat is wat ik doe’ zei hij).

I68G9758

I68G9750

Weet ook nog dat je het fantastische boek ‘Russell James Retrospective’ kunt kopen in de galerij. Met enig geluk kun je nog een gesigneerd exemplaar op de kop tikken. Indien niet, klik dan op de derde link. De foto’s zelf kun je nog tot 02 oktober bewonderen aan de Zeedijk 811 in Knokke.

Bedankt Young Gallery om deze fantastische fotograaf naar België te halen en bedankt Russell James voor de tip.

http://www.younggalleryphoto.com/

http://www.studiorusselljames.com/

https://russelljames.myshopify.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.