Stranger Visions

Niet alleen komen ze alles te weten over u via uw smartphone, internetconnectie en klantenkaarten, nu ga je ook nog moeten uitkijken wat je doet met je kauwgom, nagels, haar en peuken. Van speeksel en gebruikte condomen blijft ze af. Voor de technische uitleg, klik je best op de tweede link.

“In Stranger Visions artist Heather Dewey-Hagborg creates portrait sculptures from analyses of genetic material collected in public places. Working with the traces strangers unwittingly leave behind, Dewey-Hagborg calls attention to the impulse toward genetic determinism and the potential for a culture of genetic surveillance.”

http://deweyhagborg.com/strangervisions/about.html
http://www.smithsonianmag.com/science-nature/creepy-or-cool-portraits-derived-from-the-dna-in-hair-and-gum-found-in-public-places-50266864/?no-ist=

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.