Robert Mapplethorpe – Grand Palais in Parijs

“Robert Mapplethorpe was one of the great masters of art photography. He produced highly stylised black and white portraits, nudes and still lifes. Over and above the erotic power that made Mapplethorpe’s work famous, the exhibition presents the classic dimension of the artist’s work and his search for aesthetic perfection, through over 200 images that span his career from the early 1970s to his untimely death in 1989.”

De alleeerste quotes die je tegenkomt is:

” I’m looking for perfection in form. I do that with portraits. I do it with cocks. I do it with flowers.”

Iets anders dat hij ooit gezegd heeft is:”Photography and sexuality have a lot in common. Both are question marks, and that’s what excites me most in life.”

Tja, wat moet je daar dan nog aan toevoegen? Maar wees niet bevreesd, de zogezegde “hard-core” foto’s hebben ze in een apart en afgescheiden zaaltje gehangen. Indien je denkt dat je ga in zwijm vallen bij het zien van al dat vlees, dan ga je er gewoon niet binnen.

Die obsessie voor esthetiek zie je doorheen de tweehonderdvijftig foto’s waarvan de overgrote meerderheid zwart/wit zijn. De afdrukken van de bloemen zijn bijzonder mooi. Natuurlijk horen de bekende koppen thuis in dit overzicht maar zo kom je naast de bloemen ook vormen tegen, delen van het lichaam, stukken van sculpturen, zelfportretten en foto’s van zijn muse.

Je kunt je ticket online bestellen maar dat kost je één Euro extra! Vroeger kreeg je korting wanneer je je ticket online bestelde, nu moet je bijbetalen. Schandalig. Indien je dan toch naar Parijs gaat, bezoek zeker ook de tentoonstelling die gewijd is aan Henri Cartier-Bresson.

http://www.grandpalais.fr/en/event/robert-mapplethorpe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.