Terry Richardson

“Like Annie Leibovitz, Richardson’s first allegiance is to whoever hires him, and his work’s primary purpose is commercial,” she said, adding that she couldn’t think of any Richardson work in museum collections, and that even the galleries that show him “are places that flirt with fashion and celebrity” and “generally aren’t part of the scholarship/criticism/connoisseurship conversation.”

Tja, is dat tegenwoordig niet hét probleem van de fotografie: ofwel doe je wat je graag doet (en meestal brengt dat geen brood op de plank) ofwel doe je dingen die je niet zo graag doet en dan kun je misschien wel leven van je foto’s. Daarmee wil ik niet gezegd hebben dat Richardson niet graag doet waarmee hij bezig is. En dan is er nog een minderheid die wel kan (over)leven van hetgeen ze graag doen. Dus, dat je  op de eerste plaats naar de broodheer luistert en doet wat die vraagt, kan ik in deze tijden, inkomen.

En de discussie over wat kunst is en of fotografie kunst is, daar begin ik zelfs niet aan.

via Terry Richardson Isn’t Much Of An Artist, Art Critics Say.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.