Van plan om “kunst” to kopen?

Ben je van zin om uw spaargeld in kunst te investeren? Doe dan goed je huiswerk want wat deze man hieronder te vertellen heeft is de harde realiteit. Blijkbaar is de Wall Street-mentaliteit overgewaaid naar de kunstwereld. Of toch die van bepaalde galeriehouders die veel meer begaan zijn met het maken van (woeker)winsten dan met het helpen van iemand die op zoek is naar een mooi en passend kunstwerk.

“What are three quick ways to become a director? a) Execute on the firm’s “axes,” which is Gogo-speak for persuading your clients to buy art from our stable that we are trying to get rid of because they are seen as having a weakening career. b) “Hunt Elephants.” In English: get your collectors — some of whom are sophisticated, and some of whom aren’t — to buy whatever will bring the biggest profit to Gogo. Call me old-fashioned, but I don’t like selling my clients art that is wrong for them. c) Find yourself sitting in a seat where your job is to sell any illiquid, giant, uncompromising installations and videos by the likes of Mike Kelley.”

via Why I Am Leaving Gagosian met dank aan Zoé Christensen voor de link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.