Het raadsel van wandelende stenen

Been there done that. Death Valley in California in het algemeen is sowieso een absolute aanrader voor elke fotograaf (en niet-fotograaf ook) en “Racetrack” in het bijzonder. De weg ernaar toe is een uitdaging voor zowat elke wagen (gebruik het best een 4X4). Eens ter plaatse vergeet je al vlug de hobbelige weg en indien je materiaal niet uit elkaar geschud is, kun je enkele heel interessante platen schieten. Maar … er is de laatste jaren blijkbaar heel veel veranderd (klik op de tweede link). Zo zijn er een stelletje idioten (er is geen ander woord voor – eigenlijk wou ik een paar andere woorden gebruiken) die de stenen verplaatsen, kleuren, stelen, die onlangs de vraag om het terrein niet te betreden wanneer het vochtig is, dit toch doen en zo de hele boel voor de anderen verknoeit. En ja, daar zijn spijtig genoeg ook fotografen bij, zij zijn misschien nog de slechtste …

Ondanks dit alles zou ik heel graag het park nog eens willen bezoeken. Iemand interesse om er een shoot te doen? 

“Stenen die uit zichzelf voortbewegen in de kurkdroge Death Valley. Decennialang deden de wildste verhalen de ronde, totdat een Amerikaanse wetenschapper het geheim achter de ‘wandelende stenen’ blootlegde. Welke onzichtbare kracht zit hier achter?”

via Het raadsel van wandelende stenen – Actueel – National Geographic Nederland/België.

http://digital-photography-school.com/is-visiting-the-racetrack-playa-in-death-valley-worth-it/ 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.