Photographers are sleep-walking into a ‘photographic Armageddon’

Tegenwoordig kun je vragen stellen aan iemand en het interview dan naar de “Library of Congress” sturen die het zal bewaren voor de nakomelingen. Misschien moeten we iets dergelijks doen voor al die foto’s …

“These days, zillions of photos languish unsorted on computer hard drives and mobile phones in danger of being lost for ever if not properly archived.”

via Photographers are sleep-walking into a ‘photographic Armageddon’.

2 Comments on “Photographers are sleep-walking into a ‘photographic Armageddon’

  1. Op een gemiddelde dag worden zowat 12 MILJARD foto’s geproduceerd. De meeste worden al bewaard door providers en diensten allerlei (Google, Flickr, Facebook, Linkedin, Pinterest en vele andere “clouds”. Het probleem is niet de opslag maar de gecatalogeerde opvraagbaarheid achteraf.

    Er zijn weliswaar zoekrobots die redelijk op inhoud en soort kunnen selecteren, op kleur, auteur en uiteraard op talloze tags als ze zijn toegekend. Ik zou liever zien dat ALLE foto’s verplicht moeten voorzien zijn van een auteursnaam/emailadres en/of EXIF-data en anders gewoon geweigerd worden of AUTOMATISCH common property worden en vrij en gratis te gebruiken zijn. 🙂

    C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.