EliteDaily Sued by Photographer for Sharing Photos in Blog Post Without Permission

Wat doe je wanneer je je eigen foto ziet op de blog van iemand anders? Maar vooral wat doe je wanneer uw foto dan ook nog eens hersneden en de copyright “verdwenen” is? En als men daarenboven ook nog eens valselijk beweert dat men “toestemming” gekregen heeft … Er zijn inderdaad grenzen.

“In his newly filed lawsuit, Menzel accuses the blog of not only publishing his photos without permission, but also cropping a copyright notice from the lead image and stating that the photos were “courtesy” of Menzel even though he had not given consent.”

via EliteDaily Sued by Photographer for Sharing Photos in Blog Post Without Permission.

2 Comments on “EliteDaily Sued by Photographer for Sharing Photos in Blog Post Without Permission

  1. Proberen je gram/rechten/centen/auteursrecht te halen via een rechtszaak. Direct. Het is geen garantie dat het gaat lukken maar het geeft wellicht een signaal dat het geen toegelaten praktijken zijn om intellectueel en artistiek eigendom te vervreemden en te gebruiken (lees misbruiken) voor persoonlijk of financieel gewin.

    Mijn 0.01€ mening.

    • Puur theoretisch ben ik 200% akkoord. Dit zijn ontoelaatbare praktijken zeker als een ander geld verdient aan uw foto’s. De praktische kant is een ander verhaal: als je weet dat gewoon een advokatenkantoor binnenstappen je al geld kost, schrikt mij toch af. Je weet altijd wanneer je begint maar je weet nooit wanneer zoiets eindigt. De tarieven van de advokaten zijn wel een beetje anders dan die van de fotografen. En zeker van de amateurs als die al geld verdienen …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.