Arne Svenson Exonerated on Appeal in Privacy Invasion Case

Gluur binnen bij uw buren, neem foto’s zonder toestemming en medeweten van de kinderen of volwassenen die er rondlopen en hun ding doen en verkoop ze dan via een galerij. Om hiermee weg te komen moet je het wel “fine-art” noemen. De rechtbank denkt ook dat er misschien wetgeving moet komen om in de toekomst te verbieden wat deze fotograaf gedaan heeft. Wetgeving om te voorkomen dat ze u in uw eigen huis ongevraagd en zonder dat je het weet te fotograferen. Welke normaal denkende mens doet nu zoiets? Kunst of niet?

“A New York State appeals court has upheld a lower court ruling that rejected privacy invasion claims against fine-art photographer Arne Svenson. But the court has also challenged the New York state legislature to consider legislation to prohibit what Svenson had done: photograph his neighbors inside their apartments through their un-curtained windows.”

via Arne Svenson Exonerated on Appeal in Privacy Invasion Case.

One Comment on “Arne Svenson Exonerated on Appeal in Privacy Invasion Case

  1. Da’s erover. 😦 Blijkbaar kan dat in Amerika: hier te lande zou dat wegens de wet op de privacy niet gepakt hebben. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.