150 jaar Mode – Vintage Modeshow

Zoals jullie ondertussen weten, ben ik begonnen met het project “Renaissancinnen”. Het is een heel tof project met toch een paar uitdagingen. De grootste uitdaging is het vinden van kleren die (min of meer) gelijken op die van het schilderij dat ik gebruik voor de inspiratie.

Natuurlijk kan ik ze altijd gaan huren bij een gespecialiseerd bedrijf (meestal bij de mensen die ook carnavalkleren verhuren). Mochten jullie tips en/of adressen hebben, graag doorsturen aub.

Zondag ben ik naar een fantastische show geweest: “150 jaar Mode – Vintage Modeshow” die doorging in de Pinte, georganiseerd door “De Pinte leeft!” ten voordele van “Kom Op Tegen Kanker”.

Voor deze show heeft Vivien Delbaere van het “Vintage Modemuseum” heel wat van haar stukken ter beschikking gesteld voor de show. Volgens de folder is alles begonnen na het erven van twee zijde en mousseline jurken en een kanten jas. Heel wat stukken van de collectie zijn gerestaureerd. En die collectie is indrukwekkend!

De kledingstukken waren vintage maar de show totaal niet. De muziekkeuze was echt heel goed, er waren ook heren en kinderen geïntegreerd en heel regelmatig werd een kleine show opgevoerd. Zo kwam Bond, James Bond dat is, uitvoerig aan de beurt en werd Gene Kelly nagespeeld, om er maar twee te vermelden.

U dient wel te weten dat de foto’s genomen zijn met een telefoon in ver van ideale omstandigheden! Dus niet al te streng zijn aub.

Jaja, u ziet dat goed, het hoofd en de poten werden in die tijd niet verwijderd. Kwestie van te tonen/bewijzen dat het wel een echte vos, wolf of ander dier was dat rond de nek hing.

Hoeveel uren werk zouden er in deze kleedjes gekropen zijn? En telkens met bijpassende hoed. Of moet ik eerder hoofddeksel zeggen?

Het hele gebeuren duurde twee uren, inclusief een pauze van een twintigtal minuten. Persoonlijk vond ik het eerste gedeelte super want dan kregen we kleren te zien die we nu niet meer tegenomen op straat. En er waren echt pareltjes bij! Ik wil wel niet weten hoe lang het duurde vooraleer de dames gereed waren om buiten te komen … Het was ook verbazend hoe goed die kleren pasten op de modellen. En al die bijhorende en bijpassende accessoires.

Ook badkledij kwam aan bod. Met de stof van één badpak uit de tijd van toen, maken ze vandaag vijfentwintig zwembroekjes en topjes. Toen was een pak echt nog een pak.

Ook de kinderen mochten meedoen.

De helden van de namiddag.

Verder was de zaal volledig uitverkocht, er was voldoende parking en de taarten waren lekker.

Een heel dikke proficiat aan het ganse team, een dikke merci aan Vivien Delbaere voor het ter beschikking stellen van de kleren en aan Lieven De Graeve en Guy Dhondt voor de organisatie en nog een heel dikke merci aan alle andere vrijwilligers (modellen en anderen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.