Nick Brandt – This Empty World

Nick Brandt, een van mijn favoriete fotografen (van voornamelijk grote dieren in Afrika), heeft zijn laatste project afgewerkt. Het heeft de naam This Empty World meegekregen. Met deze beelden wilt Brandt aantonen dat er minder en minder plaats is op deze aardkloot voor de (grote) dieren en in ’t bijzonder in Afrika. Het probleem volgens hem is het volgende:

“People still think the major issue with the destruction of wildlife in Africa is poaching, but especially in East Africa it’s no longer the biggest problem. The biggest problem is the population explosion that is happening. With that comes an invasion of humanity and development into what was not so long ago wildlife habitat.”

Voor deze serie heeft Brandt “beelden” gemaakt en hij is daar ook open over: het is namelijk zo dat hetgeen je te zien krijgt een samenstelling is van twee of meerdere foto’s. Eerst wordt een foto genomen van de dieren in een bepaalde setting en daarna worden in diezelfde setting mensen en dergelijke in scène gezet. Daarna worden de foto’s samengesmolten tot één beeld. Chapeau voor het idee en het vele werk maar geef mij maar zijn foto’s van enkele jaren terug …

https://www.thisemptyworld.com/

https://www.wired.com/story/wildlife-human-habitats-collide-photo-gallery/?CNDID=13788301&CNDID=13788301&bxid=MjM5Njc3MzY0ODMyS0&hasha=37687f89588282c54ede8e4ba5a667df&hashb=b5a1de1cf1a4fec6994dbb99393034265b723c90&mbid=nl_020519_daily_list3_p1&source=DAILY_NEWSLETTER&utm_brand=wired&utm_mailing=WIRED%20NL%20020519%20(1)&utm_medium=email&utm_source=nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.