Waar is Lu Guang?

Journalisten. Uiterst noodzakelijk in deze wereld tegenwoordig. Maar … sommigen (bepaalde regeringen) maken het hen niet bepaald gemakkelijk.

“Forty-seven journalists are known to be imprisoned in China as of the end of 2018, says Steven Butler, the Asia program coordinator for the Committee to Protect Journalists (CPJ).”

En nu is Lu Guang een van hen. China houdt niet van kritische stemmen en misschien nog minder van kritische stemmen die hun beweringen ook nog eens kunnen staven met beeldmateriaal. De foto’s van Lu Guang zijn ongelooflijk krachtig! En shockerend. Zo is er een foto van een (steenkool ?)centrale met 120 valse schapen om het imago toch maar hoog te houden. De realiteit: de grond werd er zeer vervuild en is nu minderwaardig geworden. Het is niet duidelijk of de dieren er nog kunnen grazen.

Hij was dus in China voor een workshop toen de Chinese regering een “anti-terrorisme” campagne tegen de Oeigoeren begon. De fotograaf werd gearresteerd. Reden? Niemand die het weet. En nu is er van de fotograaf geen nieuws meer.

Sterkte aan zijn vrouw Xu Xiaoli en hun zoon in New York en hopelijk wordt deze fantastische fotograaf snel weer vrijgelaten zodat hij kan terugkeren naar zijn familie en ons blijven informeren met zijn keiharde maar fantastische foto’s.

https://www.nationalgeographic.com/culture/2019/01/where-is-disappeared-chinese-photographer-lu-guang/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.