Mijn materiaal

Mijn hoofdcamera is een iPhone X en mijn back-up is een Huawei P30 – Pro. Waarom niet omgekeerd? Wel, omdat ik de X al een tijdje heb en er super materiaal heb voor kunnen kopen. De P30 is misschien een betere camera en zou in de toekomst misschien wel eens de hoofdcamera kunnen worden. Ik vertrek binnenkort voor twee weken naar IJsland om al mijn materiaal intensief te testen. Er volgt zeker een uitgebreid en gedetailleerd verslag.

iPhone X en Huawei P30 – Pro

Het materiaal voor mijn X is het volgende van de firma “Moment” https://www.shopmoment.com/ 

 1. Beschermhoesje
  Wel, het is geen hoesje maar een heuse hoes want het is tegelijkertijd een oplader. De twee koordjes onderaan laten mij toe om de X rond mijn nek te dragen door er een koord aan te klippen. Het “probleem” is dat je ofwel je gsm steeds moet wegsteken of er constant mee in je hand moet lopen. Wanneer je die rond je nek kunt laten hangen dan is die steeds beschikbaar, letterlijk in een handomdraai.Een andere reden waarom ik deze hoes nodig heb, is omdat Moment ook lenzen maakt voor de X en die draai je in de hoes zodat ze op de juiste plaats vast komen te zitten. Dit is heel belangrijk omdat er andere leveranciers zijn van lenzen maar die werken met een clip en dat is telkenmale een gedoe om de lens voor de lens van de camera te krijgen en ook om die daar te houden. Soms volstaat het om de gsm op een tafel te leggen en de lens verschuift al en kun je opnieuw beginnen mikken en zoeken.

 2. De koord
  Het is een (toch voor een gsm) stevig uit de kluiten gewassen koord. Maar wel heel handig. Je klipt de twee uiteinden van de koord in de uiteinden die aan de hoes hangen en je bent helemaal gereed om op pad te gaan.
 3. Lenzen
  Er zijn vier lenzen voor de X: Wide 18 mm lens – Tele 58 mm lens – Macro lens en 170° Superfish lens.
 4. Filters
  Ik heb momenteel drie filters om te gebruiken met de lenzen: Polarizer – Infrared Neutral Density 6 stop – Infrared Neutral Density 3 stop
 5. Tussenringen
  Om de filters op de lenzen te kunnen schroeven heb je soms een tussenring nodig. De ring met de plastieken dop is om macrofoto’s te maken.
 6. Statief
  Ik heb een klein statief van Manfrotto en een iets groter met tevens meer mogelijkheden om het te plaatsen en of te hangen van Joby.
 7. Laders
  Wanneer je een ganse dag op pad bent en je gebruikt ook nog eens een wandelapp een trackingapp of een gps dan zou je wel eens snel een lege batterij kunnen hebben. Dat is dan ook de reden waarom ik twee laders heb van Mophie: een kleine (zwarte) die goed is om de gsm één maal volledig op te laden en een andere die tot vier maal kan gebruikt worden.

En dan is er nog de tas waarin “al” dit materiaal past. Puur uit nieuwsgierigheid heb ik alles eens op een weegschaal gelegd … 1.870 gram + 177 gram = 2.047 gram.

Dus, indien ik twee telefoons, alle lenzen, twee opladers en twee statieven meeneem en de tas dan kom ik aan een maximum gewicht van drie kilo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.