Mocht het nog nodig zijn …

… om u te “bewijzen” dat een smartphone fantastische foto’s kan maken. Ik blijf er wel bij dat het belangrijkste nog altijd de mens is die op het “knopje drukt”. Indien je “het” niet ziet dan mag je nog het beste apparaat ter wereld hebben, er zal geen goede foto uitkomen. Vandaar ook dat mijn workshop de volgende titel meegekregen heeft: “Kijken, kijken en nog meer kijken.”

Waarom ik juist deels overgestapt ben op smartphonefotografie, heb ik reeds uitgelegd in mijn eerste post in de rubriek “Smartphonefotografie”. Tijdens de kerstvakantie ging ik nu toch eens zelf tonen dat voor bepaalde gebruiken, je absoluut geen dure toestellen en lenzen (meer) nodig hebt. Dus, ik wou op stap gaan met mijn fotovalies, statief, DSLR en bijhorende lenzen. En in mijn broekzak de smartphone. De bedoeling was om op een bepaald punt twee foto’s te maken: een met mijn DSLR en een met mijn smartphone en die dan te vergelijken. Dit weekend kreeg ik een bericht van mijn vriend Patje die onderstaande video op YouTube gezien had en mij aanraadde om die ook te bekijken. Dikke merci daarvoor want zo heb ik “dubbel” werk vermeden. Je moet zelfs het geluid niet aanzetten; bekijk gewoon de foto’s en trek zelf je conclusies. Het is nu wel toeval dat de fotograaf ook Canon gebruikt en dat ik ook beschik over de drie gebruikte lenzen en ook dezelfde camera heb. Ik voel mij alvast gesterkt in mijn beslissing.

Het eerste filmpje gaat over fotografie; in het tweede worden de filmcapaciteiten van de nieuwe iPhone geanalyseerd en vergeleken. In beide gevallen zijn de resultaten indrukwekkend.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.