Smartphone Winners Black and White

In het uitstekend tijdschrift “Black & White” (Issue 143 van January 2021) worden de winaars van de “Smartphone Contest Winners” gepubliceerd. Er zijn welgeteld tien categorieën:

01. Portrait/Selfie
02. Landscape/Nature
03. Documentary
04. Image Manipulation
05. City/Street
06. Fantasy/Surrealism
07. Abstract/Pattern
08. Conceptual
09. Animals/Wildlife
10. Place

Het allereerste wat ik gedaan heb, is de foto’s vergeleken met vorige “contests” maar dan wel met foto’s genomen met een fotocamera. Ik moet zeggen dat er (bijna) geen verschil te zien was. En dat vind ik toch heel vreemd … Wanneer ik dan de fotograaf opzoek en haar of zijn website bezoek, is er nergens sprake van “foto’s genomen met smartphone” of iets dergelijks.
Behalve bij één soort foto’s zie je een “fout”: die van landschappen waarbij de zon blijkbaar uitgebrand is. Persoonlijk zie ik geen details in de witte partijen. Maar … ik beschik natuurlijk niet over de foto zelf en misschien zijn er wel degelijk details te zien in het origineel beeld. Er zijn zelfs foto’s van 2012 bij de geselecteerden.
Verder stel ik ook vast dat sommige fotografen serieus wat uren achter de computer moeten doorgebracht hebben om de foto te bewerken en te manipuleren.

Misschien zie ik iets over het hoofd of heb ik het verkeerd verstaan. Indien iemand mij kan helpen, graag.

https://www.bandwmag.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.