Belgicum

U kunt nog tot zes januari 2008 de meesterwerken van Vanfleteren gaan bewonderen in het “Fotomuseum” in Antwerpen.

Stephan Vanfleteren werd geboren in 1969 in Kortrijk en u komt bijna wekelijks zijn foto’s tegen in de krant “De Morgen”. “Belgicum” is een overzichtstentoonstelling geworden van zijn beste werken.

Ik moet eerlijk zeggen dat er weinig “opbeurende” foto’s tussen zitten. Hooguit enkele grappige. De rest toont zo een beetje de donkere en marginale kant van België. Maar, het zijn stuk voor stuk prachtwerken. De grote foto’s van de gezichten spreken boekdelen. Er zitten ook heel mooie foto’s van vervallen gebouwen tussen. Het is precies alsof het thema “ouderdom en verval” is. Ik zie een persfotograaf met een oog voor kunst. Of is het een kunstfotograaf met een oog voor de aktualiteit. Het doet er eigenlijk niet toe, de tentoonstelling is een absolute aanrader.

Nog een aanrader is het boek dat uitgegeven werd naar aanleiding van deze tentoonstelling. (216 pagina’s – 29X29 cm – ISBN 90 209 71217) Het is te koop in de shop aan de ingang van het museum en in de betere boekhandels.

Weet ook nog dat er een boek is met daarin een gesigneerde en genummerde foto. Het boek zelf is eveneens gesigneerd en genummerd. De prijs van dit pakket is wel een “beetje” duurder dan het “gewone” boek.

Voor meer informatie: http://www.fotomuseum.be/tentoonstellingen/2007/.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.