How to hide from Big Brother

Een nieuwe discipline of richting voor de MUA’s. En misschien voor mij … De professionele MUA’s respecteren symmetrie en dergelijke meer. Hier moet je nu juist het omgekeerde doen. Wanneer ik de foto’s bekijk van het eindresultaat, denk ik wel dat ik dat ook zou kunnen. Misschien iets voor na de foto”carrière”.

“The goal, the video advises, is to break up symmetry. If the conventions of cosmetics ask for certain regions of facial structure to be highlighted – cheekbones, nose bridges, lashes, lips – cosmetic camouflage necessitates the opposite. Contours must be masked by irregular misshapes. Blobs of black should travel from the bottom chin up into the cheeks while dark strips should swathe the nose, and perhaps a portion of the upper lip. Hair must cover the face, preferably in spiky streaks, to fall over the forehead and barely reveal the eyes the locus of facial recognition.”

http://www.dazeddigital.com/artsandculture/article/19131/1/artists-writers-show-how-to-hide-from-big-brother-government-surveillance

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.