Heb jij ook een studio?

Misschien is het binnenkort afgelopen met foto’s te nemen in een studio (toch die met een witte achtergrond). Zo’n vaart zal het natuurlijk wel niet lopen maar dat men zoiets kan patenteren is toch wel belachelijk. Misschien moet ik wel hetzelfde doen maar dan voor foto’s met een zwarte achtergrond. En een gele. En een groene. En een bruine …

De beschrijving van het patent is wel heel gedetailleerd zoals je hieronder kunt lezen. Klik ook eens op de tweede link voor alle details en voor de schetsen …

“a background comprising a white cyclorama; a front light source positioned in a longitudinal axis intersecting the background, the longitudinal axis further being substantially perpendicular to a surface of the white cyclorama; an image capture position located between the background and the front light source in the longitudinal axis, the image capture position comprising at least one image capture device equipped with an eighty-five millimeter lens, the at least one image capture device further configured with an ISO setting of about three hundred twenty and an f-stop value of about 5.6…”

http://www.techdirt.com/articles/20140507/04102327144/us-patent-office-grants-photography-against-white-background-patent-to-amazon.shtml

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsearch-adv.htm&r=1&f=G&l=50&d=PALL&S1=08676045&OS=PN/08676045&RS=PN/08676045

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.