Fleurs Des Dames

Dit feest voor de ogen ging door in het “Kasteel Den Brandt”. Voor een tiental Euro kon je genieten van de creaties van een vijftiental “bloemenkunstenaars” zal ik ze maar noemen. Er stond werkelijk van alles: kleine stukken en heel grote, boeketten en gesofistikeerde pronkstukken, neutrale vazen of kommen en nagebouwde toestanden, werken met één kleur en die met een volledige regenboog aan kleuren, kortom voor iedereen wat wils.

Op het gelijkvloers stonden natuurlijk de grootste creaties al dan niet met heel veel glas. Het aantal kleuren opnoemen die ik gezien heb, is onbegonnen werk. Het aantal soorten bloemen evenmin. Eigenlijk kan ik alles samenvatten in één woord: prachtig. Ik ben echt super jaloers op wat deze mensen bedenken en uitvoeren. Elke creatie die ik gezien heb is een streling voor het oog en heel rustgevend. Het is alleen heel spijtig dat al die mooie bloemen verwelken …

En dat er (veel) werk was aan sommige creaties moge blijken uit de volgende gegevens: Agna Maertens had 115 uren nodig om de cirkels te maken en 27 km draad. Alleen al om de draad te winden van de grote cirkel had ze 11 uren nodig (de derde en vierde foto).

Ik heb ondertussen al een iets genoteerd in mijn kalender van 2017: 20 tot 24 april in Kasteel d’Ursel Hingene. Blijkbaar gaat het volgend jaar niet meer door in het kasteel Den Brandt … http://www.kasteeldursel.be/ 

http://www.fleursdesdames.be/ 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.