Koop nooit LG

Begin 2017 gaan we naar Mediamarkt om een tv te kopen. We luisteren een beetje naar de verkoopspraatjes en zoeken dan verder op internet. Aangezien wij er niets van kennen, doe je beroep op de kennis van anderen. Op die manier komen we uit bij een tv die ons 4.000 euro kost. Wij wilden een groot scherm van goede kwaliteit want ja, je moet je ogen “verzorgen” weet je wel. Het moest ook iets zijn dat toch een beetje “future proof” zou zijn. Niet een bepaalde technologie kopen om dan vast te stellen dat zes maanden later een andere technologie gelanceerd wordt.

Ergens na de grote vakantie, merken we een “blauwe” plek in het beeld. Alles hangt af van de achtergrond: soms zie je die niet en soms is die heel opvallend en storend.

Tja, wat doe je dan? Eerst moet je betalen voor een “analyse” van het probleem en dan komt het verdict: de display moet vervangen worden. Je contacteert LG want het is tenslotte hun brol die voor een probleem zorgt. Ik ga hier nu niet uitleggen wat ik allemaal heb moeten doen om een reactie te krijgen (ze hebben zelfs posts op hun sociale media gecensureerd – lees verwijderd) maar het komt hier op neer: de garantie is voorbij en je moet de kosten (iets meer dan 2.600 Euro) betalen.

Wij bij LG doen absoluut niets voor u. 

Alsof dat niet volstaat, durven ze dan voor te stellen om Mediamarkt te contacteren en te vragen of ze niet “iets kunnen doen”. Dus, je verkoopt je brol en dan zou de verkoper moeten opdraaien als er een probleem is.

Ik denk niet dat ik onredelijk ben om te verwachten dat een product van 4.000 Euro tenminste een jaar of vier werkt zonder problemen. Niet met LG-brol dus.

One Comment on “Koop nooit LG

  1. Ik kan je ZO een identiek verhaal vertellen met een peperdure Sony Bravia die exact 10 dagen na het verstrijken van de 1 jarige garantie vertikale strepen in het beeld begon te vertonen. Na dezelfde lijdensweg kwam het net op hetzelfde neer: het ‘panel’ zou vervangen moeten worden aan de gunstprijs van 800€!. Ik heb van frustratie ALLE Sony rommel die ik in huis had op de vuilhoop gegooid en een spotgoedkope Turkse Techwood gekocht voor 200€ – en die werkt nu al 5 jaar (!!!!) zonder enig probleem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.