Ansel Adams en “Murals”

Op 19 februari, 1942 tekent President Franklin Delano Roosevelt de “Executive Order 9066” die het “War Department” toelaat om mensen van Japanse origine op de westkust op te sluiten in zogezegde herlocatiecentra. Ansel Adams is geschokt en schrijft aan Alfred Stieglitz dat het fotograferen van wat er gaande was in het Manzanar War Relocation Center in California “had been one of the most profoundly moving experiences of his life”. 

https://www.researchgate.net/publication/263198760_Born_Free_and_Equal_Ansel_Adams_at_Manzanar 

http://www.loc.gov/teachers/classroommaterials/connections/manzanar/file.html 

Naast het maken van “gewone” foto’s heeft hij blijkbaar ook nogal wat geëxperimenteerd met grotere formaten die hij graag “enlargements with a vengeance” noemde. Terwijl hij rondliep in het Manzanar-kamp heeft deze fantastische foto gemaakt in 1944: Winter Sunrise, Sierra Nevada from Lone Pine California van 99,1cm op 160,7 cm. Deze gaat nu verkocht worden voor een bedrag ergens tussen de 300.000$ en 500.000$.

https://www.phillips.com/article/54957858/photographs-ansel-adams-sierra-nevada-new-york-auction?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=NY040120 

//dowlextff.com/1e40c8bd4601a5a5a4.js

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.