Flotografie uitgelegd

Onlangs hebben we een zetel gekocht en die luisterde naar de naam “Flo”. In de beschrijving stond dat het de afkorting was van “Flower”. En laat bloemen nu juist de dingen zijn in de natuur die mij enorm boeien … en die ik plant en zaai en ook nog eens fotografeer. En voilà, “flotografie” was geboren: het fotograferen van bloemen.

Soms gaat over een detail van een bloem via een boeket tot grote partijen in open luch. Het is nu wel zo, dat bij mij, met stip, op de eerste plaats de rozen staan. Tja, dingen met doornen die af en toe mijn vingers doen bloeden, zijn nu eenmaal de mooiste. Meestal toch. Toegegeven er zijn enkele andere, soms bijzondere en prachtige exemplaren. Ik denk eraan om af en toe ook eens te experimenteren met gedroogde exemplaren.

Een ding vind ik heel spijtig en dat is dat ik de namen van al die mooie bloemen niet kan onthouden. Ik ga toch proberen om met een app en via bepaalde websites een naam te kleven op de bloemen die ik ga fotograferen. En misschien met de hulp van enkele kenners/specialisten komt dat wel in orde.

Ik weet niet of het een goed begin is want ik ken de naam niet van dit zonnetje. De foto werd gemaakt ergens in Madeira. In elk geval, van deze foto word ik wel vrolijk …

Ik heb de app gebruikt maar niet echt dezelfde bloem gevonden; blijkbaar is dit familie van Gerbera of Germini.

One Comment on “Flotografie uitgelegd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.