Origineel

Jaren terug heb ik de cursus gevolgd om aan de vestigingswet (als fotograaf) te voldoen. Het was een serieuze boterham: twaalf modules van zes maanden. Een van de lesgevers zei ons toen dat indien je het “wou maken” als fotograaf je twee wegen kon bewandelen. Ofwel beroemdheden fotograferen ofwel origineel uit de hoek komen. Ondertussen heb ik er een derde bijgevonden: “het kunnen uitleggen”.

Dat laatste komt hierop neer: neem een foto van gelijk wat, gelijk hoe en verkoop er dan een uitleg bij die niemand verstaat. Niet voor mij dus. Beroemdheden fotograferen, ik wou wel maar zij wilden niet … Dus, blijft er maar één ding meer over: origineel zijn. Heb je dat al eens geprobeerd om in 2021 origineel te zijn in de fotografie? Niet evident. Alles maar dan ook alles is al gefotografeerd geweest. Sommige dingen en/of plaatsen zijn zelfs plat gefotografeerd, denk maar aan het Hallerbos of IJsland.

De enige manier om dan nog een beetje origineel te zijn is bij de bewerking: wat overdrijven met de schuifregelaars hier en gebruik maken van enkele interessante apps daar. Het is nu wel zo dat ik geen samengestelde foto’s ga maken. Je weet wel een lucht uit de “luchtbibliotheek” van Photoshop met een berg uit de Alpen en een voorgrond uit Italië. Ik ga enkel een zelfgenomen foto onder handen nemen.

Dit is het eerste voorbeeld van zo’n bewerking. Alle commentaar en opmerkingen zijn welkom.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.