Voor en na

Dit vind ik zo fantastisch: “voor en na”-foto’s bekijken. Hoe groter het verschil in tijd hoe liever. Er zijn zelfs tijdschriften die daarin gespecialiseerd zijn. Ze zoeken een foto en gaan dan op hetzelfde punt staan waar de foto genomen werd alleen een paar jaar later of in bepaalde gevallen tientallen jaren later. Zo heb ik verschillende tijdschriften met foto’s van Brussel van de jaren vijftig en zestig met daarnaast actuelere foto’s. Ik moet bekennen dat ik in bijna alle gevallen de oudere situatie verkies!

Op onderstaand site, hoef je geen tijdschriften of boeken kopen of lenen. Gewoon klikken, schuiven en genieten. Natuurlijk zijn er veel series met als thema “voor en na corona”. Meestal is het echter hetzelfde: foto’s van mensen en veel activiteiten en dan een foto van lege terassen en straten. Interessanter zijn de foto’s van de tsunami van 2011 of de Berlijnse muur om er maar twee te vermelden.

https://www.theguardian.com/artanddesign/series/photography-then-and-now

One Comment on “Voor en na

  1. D-Day veterans (kon elke oudstrijder site zijn) boeit me ergens,
    misschien omdat de oudste neef van mijn moeder in Normandie, D-Day is geland en nadien nooit meer is teruggekeerd naar huis…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.