Expo Sebastião Salgado

Zoals jullie ondertussen al kunnen vermoeden ben ik een supergrote fan van Sebastião Salgado. En toevallig ook van een zekere Jean-Michel Jarre, die elektronische muziek maakt.

Vandaag las ik in mijn favoriet fototijdschrift PHOTO http://www.photo.fr/ dat er een “tentoonstelling” opengaat op 20 mei tot 31 oktober 2021 in Parijs. Gedurende zes jaar liep Salgado rond in het Amazonegebied en nam hij foto’s van de zowat alles dat er leefde. Dus, de logische titel van de tentoonstelling is dan ook “Amazônia”, het laatste meesterwerk van Salgado. Met “laatste” bedoel ik hier “meest recente”. Wat er nu speciaal is aan deze tentoonstelling is het feit dat er een samenwerking is met Jean-Michel Jarre. Er zullen 200 foto’s getoond worden in combinatie met de muziek van Jarre.

En wie is de grote baas (curator) van het geheel? Wat had u gedacht: Lélia Wanick Salgado, zijn echtgenote en stuwende kracht achter alles.

U zult nog een beetje geduld moeten oefenen om tickets aan te schaffen maar hier zijn ze te koop:
https://philharmoniedeparis.fr/en/activity/exposition/22404-salgado-amazonia

Het boek zal verschijnen op 20 mei bij Taschen, zal 528 pagina’s bevatten en 100 euro kosten.
https://www.taschen.com/pages/en/catalogue/photography/all/05368/facts.sebastio_salgado_amazonia.htm
Vergeet zeker niet om een bezoekje te brengen aan de prachtige nieuwe winkel in Brussel die gelegen is tegenover een van de beste patissiers van België: Whittamer en buren heeft zoals Marcolini, Neuhaus, Godiva, Leonidas, … U wordt er met open armen ontvangen en zult overvloedig uitleg krijgen over hun producten.
https://www.taschen.com/pages/en/stores/19216.store_brussels.htm

De CD heeft natuurlijk dezelfde naam gekregen en kunt u ofwel downloaden ofwel aankopen. Deze is sinds 09.04 te koop als CD of op vinyl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.