Oekraïne

Allez, we hebben er een “historische” datum bij: 24.02.2022. De dag dat Rusland Oekraïne aanvalt. Lees “dat Poetin Oekraïne aanvalt”. Voor het eerst sinds 1945 is er weer een oorlog in het oude continent. Vroeger stond er een muur. Die veiligheidsarchitectuur was duidelijk: er was een lijn en er was vrede. Dan moest de muur weg, werden bepaalde landen toegelaten tot de Navo en verbrokkelde het Sovietrijk. Dat werd dus duidelijk niet door iederen verteerd en aanvaard. Zo is er één megalomane zot en autocraat die nog altijd droomt van dat rijk. Een autocraat die wij al twintig (20) jaar dulden en zijn gang laten gaan: Georgië in 2008 en de Krim in 2014 en nu Oekraïne. Hij is in die twintig jaar, vier jaar eerste minister geweest. Toen mocht Medvedev van Poetin presidentje spelen. Voor de show want het was nog altijd Poetin die de touwtjes in handen had. Deze bullebak wilt belangrijk zijn op wereldniveau en op geopolitiek gebied beschouwd worden als een leider zoals ten tijde van het IJzeren Gordijn. Het is niet voor niets dat hij verwijst naar het Kievse Rijk toen Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne nog één rijk waren. En trouwens, wat kan je verwachten van een KGBer die zich omringt met andere KGBers en siloviki? Hij wilt terug tsaar worden en is goed op weg om daarin te slagen.

En wie was lid van de “G7” op een bepaald moment? En wie heeft men ontvangen op de G20 in Osaka in juni 2019? Juist. Dit is een kleine passage uit een interview met Poetin: ” Mr President, you head for Osaka shortly as the senior statesman at the G20. Nobody has been to so many international meetings of this grouping and the G7 over the last 20 years while you have been in charge of Russia.”

Dus, al jaren ontmoeten de wereldlijders (sic) deze zot en al jaren wordt hij gescreend, onderzocht en geanalyseerd door veiligheids- en spionagediensten en niemand heeft iets gemerkt? En het zou nog pijnlijker zijn indien men wel iets gemerkt had maar er niets aan gedaan heeft. Ons kent ons weet je wel. En staatsbelangen en de bigger picture. Nu zitten we wel met een oorlog. Ik wil nog niet eens hebben over de “redenen” van deze invasie. Te zot voor woorden.

Naar aanleiding van dit interview: weet ik alvast één ding: hij lijdt aan SPS.

Oekraïne kan niet rekenen op de steun van de NAVO want ze zijn geen lid van het clubje. Ooit heeft Saddam Koeweit aangevallen op 02.08.1990. Het heeft een half jaar geduurd en hij was er weer weg met de staart tussen de benen. Er was een coalitie van 35 landen die militair zijn tussen gekomen. Bij mijn weten was Koeweit toen ook geen lid van de Navo. En dat was voor ons “ver” weg. Oekraïne is twee landen verwijderd van hier!

En nu? We gaan eens samenkomen en kijken welke economische sancties we gaan nemen tegen Rusland. Dus, NU moet er nog beslist worden over sancties. We hebben jaren de tijd gehad om dat te doen. Dit schreef Olga Oliker op 05.03.2014: “It’s possible that what Putin wants out of all this, aside from protection of Russian speakers the world over, is, if not a new Cold War, something very like one. After all, during the old Cold War, Moscow was strong, its interests respected, its prestige on par with that of Washington.”

Je moet dit document eens doorlopen. Ik ben geen president en ook geen generaal maar ik kan wel lezen. Hoe is het toch mogelijk dat we deze zot dag na dag, week na week en maand na maand zijn gang hebben laten gaan? Oekraïne vraagt al lang om wapens te leveren. Dat hebben we niet gedaan om Poetin niet te “provoceren”. Die zot doet niets anders! Wanneer je al die voorbereidingen treft die hier beschreven worden, dan weet je toch dat dit niet is om een feestje te bouwen. Was deze aanval te verwachten? Van deze bullebak wel. En we hadden het moeten weten. En voorkomen.

Vandaag 25.02.2022 zegt Zelensky dat hij zich in de steek gelaten voelt. En hij heeft gelijk. Hij vraagt zich terecht af hoe economische sancties tanks gaan tegenhouden. Maar we gaan die bende van twee dozijn oligarchen eens straffen. Woaw.

Wanneer je deze yachten bekijkt en er de beschrijving op na leest dan weet je heel goed dat die ondertussen al ergens in internationale wateren liggen. Oligarchen straffen gaat Poetin heel veel pijn doen (precies alsof hem dat iets kan deren) en dat gaat de Oekraïense bevolking echt helpen … Al jaren spreekt men van economische sancties tegen Rusland. Dus, die bende zou achterlijk zijn, hadden ze al die tijd hun geld gelaten waar men het zou kunnen aanslaan. Ondertussen heeft hij ook de buitenlandse schulden verminderd, ze zijn minder afhankelijk van de dollar omdat hij meer en meer met goud werkt, krijgen meer gas van China en heeft nog een spaarpotje ook. En nog iets, wie gaat weer getroffen worden door die economische sancties? Inderdaad, de burgers en niet die zot en zijn bende.

De “siloviki” hebben blijkbaar de touwtjes in handen en hoe men die gaat aanpakken is een ander paar mouwen.

Wordt vervolgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.