Oekraïne – Deel 4

Nooit meer oorlog klonk het na de Tweede Wereldoorlog.

En nu is het weer van dat. Wat zo verschrikkelijk is in dit geval is het feit dat deze oorlog vermeden had kunnen worden! Nu, vijf, zes dagen na de inval is het goede televisie om een vertaler te horen stokken, om minuten lang rechtstaand te applaudiseren, om met geel-blauwe vlaggen te zwaaien, om geel-blauwe pins te dragen, om in State of the Unions gewichtig te doen en de aanval te veroordelen maar het zijn wel dezelfde personen die bij Poetin op bezoek geweest zijn of die hem in paleizen, parlementen en officiële gebouwen de hand geschud hebben. Hij werd overal met open armen ontvangen. Sommige sportmannen zoals Conor McGregor bijvoorbeeld waren ook niet vies om met hem op de foto te gaan. En sommigen gaan nu in studio’s interviews geven en een beetje Poetinexpert spelen en natuurlijk die zot veroordelen. Waarom, o waarom hebben ze die zot laten zitten waar hij zat al die jaren lang? Gisteren gaf Biden zijn SOTU en hij was hard voor de zot. Dat lees ik toch in de verslagen. Misschien moeten hij en zijn voorgangers eens deze foto’s bekijken!

En waarom houden we Oekraïne aan het lijntje met hun toetreding tot de EU? Die zal er niet komen. Juist zoals Oekraïne geen lid is van de NAVO en er alleen voor staan. Het duurt sowieso tien tot vijftien jaar om lid te worden en het is nog niet zeker dat alle voorwaarden om toe te treden afgevinkt kunnen worden. Geef Zelensky nog een staande ovatie.

Nu gaat België materiaal te sturen.

“België stuurt via het noodhulpmechanisme B-FAST humanitair materiaal naar Oekraïne. Het betreft shelter-materiaal aangepast aan koude omstandigheden met o.a. tenten, dekens en sanitaire kits.” Daarnaast sturen we ook drie miljoen liter benzine, helmen en volgens De Morgen 30.000 flacons anesthetica, 1,28 miljoen ampullen verdovende middelen, 167.000 ampullen spierverslappende middelen, 428.000 paar chirurgische handschoenen en 595.000 stuks luchtwegondersteunend materiaal.  Nu gaan ze ook 2.000 mitrailleurs sturen. Afgedankte. Veronderstel dat deze goederen vandaag, 02.03.2022 vertrekken, wanneer komen die dan aan? Wanneer gaan de soldaten en de bevolking in Oekraïne die dan in handen hebben?

Gaat Kiev vallen hoor ik sommige mensen vragen. Hallo. Poetin plaatste 150.000 troepen aan de grens met Oekraïne. Het was om te oefenen en hij “garandeerde” dat hij niet ging aanvallen. Maar ja, plots vond hij het nodig om de Russische “burgers” in Donbas te verdedigen. En … de zot vond het nodig om Oekraïne te demilitariseren en te de-nazificeren! Volodymyr Zelensky is een jood en je kan hem van alles beschuldigen en van alles noemen maar een nazi? Ook dit bewijst weer dat de zot, wel, zot is. Kijk maar even naar deze foto’s van de meetings met de zot. Het is bijna hilarisch. Nu staat er een colonne van 60 km voor Kiev. Dat is waarschijnlijk ook weer om te oefenen en niet om Kiev aan te vallen.

Blijkbaar worden nu al lijsten opgesteld van personen die moeten “geëlimineerd” worden na een militaire bezetting in Oekraïne. Ondertussen laat Oleksiy Danilov van de Oekraïense Veiligheidsraad weten dat ze een Tsjetsjeens moordcommando (sommigen spreken van de Kadyrovite elite group) uitgeschakeld hebben. Anderen spreken dan weer van de Wagner Group, een of andere bende huursoldaten die werken voor de zot. Die zouden dan weer met twee tot vierduizend zijn. Het commando was op weg om Zelensky te vermoorden. Er zouden ook nog een twintigtal andere namen op de moordlijst staan waaronder de burgemeester van Kiev. Eerste poging gefaald.

Wat ik echt niet graag lees is dit: “Britain must ‘dust off’ its nuclear defence plans, warns expert”. Nucleaire wapens, waarover praten we dan?
“The Federation of American Scientists says that Russia leads the world with 6,200 nuclear weapons. The US has 5,600, France has 290 and the UK has 225. Russia deploys 1,456 strategic warheads on 527 intercontinental ballistic missiles, bombers, and submarine-launched ballistic missiles. It is in the process of modernising its nuclear delivery system and entire arsenal.”

En wat vroeg Zelensky ook weer? “Bewijs dat jullie met ons zijn en ons niet in de steek laten.” Zelensky, je bent een toffe gast, je kunt goed speechen, je hebt gelijk maar sorry dude …

 

One Comment on “Oekraïne – Deel 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.