N-woord

Dit is een blogpost die je niet moet lezen wanneer je in een dipje zit! Maar het is wel de keiharde realiteit. Het n-woord is nu al verschillende keren gevallen. Zoals zovelen heb ook ik mijn legerdienst gedaan en wel bij een gevechtseenheid. Als er iets is dat mij altijd is bijgebleven en ook in de toekomst zal bijblijven is het een filmpje over de “NBC-wapens”. Dat de mens onderzoek doet naar dergelijke wapens gaat mijn verstand te boven. Dat hij die ook nog eens zou gebruiken nog meer. Maar … de “N” hebben ze al gebruikt in Hiroshima en Nagasaki. De “B” van bacteriologish bij mijn weten nog niet en de “C” van chemisch ook. Denk maar aan de vriend van de zot, die andere zot: Assad van Syrië. En die gebruikt ze dan nog eens om zijn eigen burgers te verminken. En ja, wel, euh, dan is er ook het mosterdgas dat hier heel dichtbij gebruikt werd. Ook bij de VN zijn ze bezig met BC-wapens. In dit document krijg je onder andere een overzicht van al het moois dat reeds bestaat. En dat wij “gewone stervelingen” mogen zien en weten.

Het filmpje. Wat je te zien krijgt is van het smerigste van het smerigste: brandwonden van de ergste soort, complete vernielingen, structuren die gewoon verpulverd en verdwenen zijn, mensen die besmet zijn voor de rest van hun leven, mensen die verstikken in hun eigen bloed, blaren de grootte van eieren, mensen die dol worden, …

En dan is er de zot die een reeds beschadigde kerncentrale gaat beschieten. En die erover nadenkt om eventueel een nucleair wapen te gebruiken. Het grote probleem is dat kan gezien worden in de lijn van de officiële doctrine: “escaleren alvorens te de-escaleren”.

Mocht het ooit tot een nucleaire oorlog komen, dan delen wij zeker in de brokken. In Evere heb je het NAVO-hoofdkwartier, in Brussel al die Europese instellingen, in La Hulpe heb je SWIFT en in Casteau SHAPE. Plus dan nog enkele multinationals verspreid her en der.

Op de website van nuclear secrecy kun je de explosie van nucleaire bommen simuleren. In het eerste geval heb ik een bom, vergelijkbaar met de SS4 (die de Russen aan het verschepen waren tijdens de Cubaanse crisis) laten ontploffen in Evere. Van Evere blijft niet veel meer over en gans Vlaanderen (hangt natuurlijk af van waar de wind komt), deelt in de brokken. Dan heb ik de “Tsar Bomba” de grootste bom ooit door Rusland getest laten ontploffen. Dan blijft er van Brussel niets meer over (met dezelfde windrichting) blijft Limburg gespaard maar Nederland en Frankrijk delen in de brokken en zelfs London krijgt te maken met de fall-out. Voor details moet je echt op die website zijn want ik heb nu maar een vijftal parameters ingegeven maar er zijn er veel meer. Zo is er bijvoorbeeld al een heel groot verschil tussen een nucleaire bom die ontploft in de lucht of op de grond.

In deze studie van 2007 weliswaar werd dan ook nog eens gerefereerd naar de andere gevolgen: die voor de natuur. Ik som er hier enkele op:
– “Towering clouds would carry more than five megatons of soot and ash from these fires high into the atmosphere.
Large areas of North America and Eurasia, including most of the grain-growing regions, are several degrees cooler.
As a result of Earth’s surface cooling, evapotranspiration slows and the global hydrological cycle is weakened, with global precipitation reduced by about 10%.
– The temperature, precipitation, and insolation changes would affect agriculture greatly. For example, the growing season in some regions of North America and Europe are shortened by 10 to 20 days. Such a reduction in growing season may completely eliminate crops that have insufficient time to reach maturity. And these reductions continue for several years.
– In our scenario, the estimated quantities of smoke generated by the detonation of one megaton of nuclear explosives could lead to global climate anomalies exceeding any changes experienced in recorded history. The current global arsenal is about 5,000 megatons!”
Die laatste zin komt ook binnen …

Een nucleair incident zou dan ook zorgen voor een voedselcrisis en nog een ganse hoop andere problemen op wereldniveau. Hier gaat men uit van een nucleair incident tussen India en Pakistan waar bij de ontploffing 5.000.000.000 kg stof in de lucht zou geprojecteerd worden bij de ontploffing. In bepaalde gevallen zou er niet veel meer overblijven van de ozonlaag. In het water en bijgevolg in de visserijsector zouden ook rare dingen gebeuren.

Ik kan maar een ding hopen en dat is dat ze voor de zoveelste keer rond de tafel gaan zitten en dat de rede het wint over emoties. Voor de natuur in het algemeen en de mens in het bijzonder. Of is het omgekeerd?

 

One Comment on “N-woord

  1. De link om het effect van verschillende atoom-wapens weer te geven geeft me kippenvel… 😱🥶
    Als er 1 idioot met deze wapens begint, dan wordt de volgende oorlog met stokken en stenen uitgevochten (A.Einstein)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.